爆笑貼紙、相框加抵死文字玩到你「謝晒皮」

June 10, 2013
mobile
iPhone App
0 Comments

有共鳴的東西總令人特別覺得親切的,有些用語、圖畫總令香港人覺得好「香港」的。以下這個拍照 app 應該會令大家好有親切感。它不同於美容相機 app,相反它會自動用一個搞笑樣衰貼紙遮蓋你的臉。你都可以自己親自下手,即時拍照或以手機中的照片用相框、貼紙加工再儲存。

IMG_4303

 

這個 iOS app 叫「謝晒皮」,主頁上你會見到謝晒皮、玩啦喂及 Facebook 3 個選項,按謝晒皮可以睇到謝晒皮的人物介紹,十分有趣的;按玩啦喂就可以開始拍照或執相啦!

IMG_4285   IMG_4286

玩啦喂中有兩個 mode 大家可以使用,先試 mode 1 啦!可以即時拍照或用照片庫中的照片,按 “OK! 喵” 就可以開始執相啦!使用超簡單,大家可以先選一個有趣相框,選好相框的時候可把照片放大縮細至適合相框。之後可加貼紙,貼紙都可用一隻手指放大縮細、轉動和移動,這些操作在圖案的右上角控制,貼紙真的幾搞笑的,適合用來惡搞朋友仔。

IMG_4288   IMG_4289

IMG_4290   IMG_4301

IMG_4297   IMG_4296

按右邊底部的 “T”,大家可以為照片加入超有親切感的字句,頗幽默搞笑的,加入的方法跟貼紙一樣,完成就可以 Save 啦!之後按「返屋企」就可回主頁。

IMG_4316   IMG_4305

之後就試下 mode 2 啦!一開始就睇到一段好傷人自尊的句子,大家不要灰心,其實這個相機探測到人樣就會「玩」你,自動用樣衰貼紙遮住你的臉,自己無得選擇,它會隨機用一個貼紙遮住你的臉。

IMG_4307   IMG_4309

IMG_4312

 

下載:

擷取

 

COMMENTS

There are no comments yet.

LEAVE A REPLY


one × 5 =

Recent Posts

Recent Comments

    Archives

    Categories

    Meta

    Teamotto

    香港. 深圳. 成都

    電話:(852) 3111 2577 電郵:info@mobile-apps.com.hk

    深圳辦事處 電話:(86-755) 8520 5844 電郵:0755@tm0755.com

    香港地址:香港荃灣沙咀道362號全發商業大廈1012室

    深圳地址:中國廣東深圳龍崗區龍翔大道珠江廣場A1棟5A

    - mobile app development - 環保袋 - 深圳app开发 -- 環保袋 - - 環保袋

    Copyright © Teamotto(HK) Limited 2010-2018. All rights reserved